North Avoca Beachside Residences

North Avoca Beachside Residences is an award-winning multi-generational apartment alteration designed by Genton. Located on the foreshore at idyllic North Avoca in NSW, the project involved the transformation and extension of a 1970s block of four apartments.

The result was North Avoca Beachside Residences, featuring four house-size residences of between three to five bedrooms. Each of the four distinct apartments are intertwined throughout three pavilions, with sectional articulation in floor-level, light admission and clever planning to combine privacy with social interaction in the shared external spaces.

The original building was completely renovated to become the eastern pavilion of the new design. The beach-facing facade enjoys 180 degree ocean views thanks to floor to ceiling glazing. And large cantilevered balconies provide exclusive outdoor amenity without impacting the foreshore exclusion zone.

Project Details

Award for Excellence, Australian Institute of Architects, Newcastle Architecture Awards, 2017

Award for Multi-Residential Architecture, Australian Institute of Architects, Newcastle Architecture Awards, 2017

North Avoca Beachside Residences

Genton - North Avoca Beachside Residences

North Avoca Beachside Residences is an award-winning multi-generational apartment alteration designed by Genton. Located on the foreshore at idyllic North Avoca in NSW,

North Avoca Beachside Residences is an award-winning multi-generational apartment alteration designed by Genton. Located on the foreshore at idyllic North Avoca in NSW, the project involved the transformation and extension of a 1970s block of four apartments.

The result was North Avoca Beachside Residences, featuring four house-size residences of between three to five bedrooms. Each of the four distinct apartments are intertwined throughout three pavilions, with sectional articulation in floor-level, light admission and clever planning to combine privacy with social interaction in the shared external spaces.

The original building was completely renovated to become the eastern pavilion of the new design. The beach-facing facade enjoys 180 degree ocean views thanks to floor to ceiling glazing. And large cantilevered balconies provide exclusive outdoor amenity without impacting the foreshore exclusion zone.

Award for Excellence, Australian Institute of Architects, Newcastle Architecture Awards, 2017

Award for Multi-Residential Architecture, Australian Institute of Architects, Newcastle Architecture Awards, 2017

Read More